Patates Salatası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kökeni Amerika'ya dayanan patates, zaman içinde Avrupa ülkelerinde yaygınlaşmıştır. Nişasta bakımından zengin olduğu için, şeker hastalığına iyi gelmesiyle bilinir. Aynı zamanda mide ülserinde ve susuzluğun giderilmesinde önemli bir rol oynar. İlk zamanlar sadece haşlanarak tüketilen patates, zaman içerisinde farklı pişirme yöntemleri ile birçok tarifte kullanılmaya başlamıştır. Malzemeleriniz hazırsa, 30 dakika gibi kısa bir sürede hazırlayabileceğiniz klasik patates salatası nasıl yapılır görelim.

1 Porsiyon Patates Salatası Kaç Kaloridir?

Daha farklı çeşitleri için patates salatası tariflerine göz atın.

Patates Salatası Tarifi İçin

Malzemeler

Patates Salatası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Servis Önerisi

Patates salatasını pancarlı kısır, çubuk turşu ve levrek ızgara ile birlikte sunabilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Patates salatası yaparken kullanacağımız patatese dikkat etmemiz gerekmektedir. Düşük nişastalı patatesler tercih etmeliyiz. 
  • Patatesleri haşlarken dağılmamasına dikkat etmeliyiz. Bu nedenle patatesleri haşlarken sık sık kontrol etmeliyiz.
  • Patatesleri haşlarken haşlama suyuna bir tutam tuz atmakta fayda vardır. Böylece patatesler haşlanırken tuzu içine çekecek ve lezzeti daha da artacaktır.
  • Patateslerin kabuklarını bir bıçak yardımı ile soğuk su altında sormak patatesin soyulmasını kolaylaştıracaktır.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Vejetaryen Yemekleri Diyet Yemekleri Patatesli Tarifler Salata Tarifleri Video Tarifler Vegan Yemek Tarifleri MasterChef Tarifleri

Benzer Tarifler

Garnitürlü Makarna
Kinoalı Tabule Salatası
Karalahana salatası
Şalgamlı Kuskus Salatası
Yeşil elmalı salata
Narlı salata