Kızarmış Balkabaklı Salata
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sevgili Elif Edes Tapan’dan son derece hafif ve sağlıklı bir salata tarifi ile karşınızdayız. Diyet ve vejetaryen menülerine de ekleyebileceğiniz kızarmış balkabaklı salata, düşük kalorisiyle bilinir. Ana yemeklerin yanında sunulan bu salata, patates, marul, fesleğen ve mikro filizlerle zenginleştirilir. Özellikle yılbaşı sofralarında kendine yer bulur.

Bal kabağı olsun da ne olursa olsun diyenler için, birbirinden lezzetli bal kabaklı tarifler sayfamızı buraya bırakıyoruz.

Kızarmış Balkabaklı Salata Tarifi İçin

Malzemeler

Kızartmak için

Sos için

Üzeri için

Kızarmış Balkabaklı Salata

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Balkabağı ve patates rendesini bir kaba alarak az tuz ve karabiber ile tatlandırın. Kızgın yağda kepçe içinde sekil vererek kızartın.
  2. Marul ve fesleğeni yıkadıktan sonra kurulayın ve iri parçalar halinde doğrayın.
  3. Sos malzemesini bir kasede çırptıktan sonra yeşilliklere ilave ederek karıştırın ve servis tabağına alın.
  4. Kızarttığınız balkabağı çanaklarını ters olarak salatanın ortasına yerleştirin. Üzerini mikro filiz ve balkabağı çekirdeği ile süsleyerek servis edin.

Tarif Kategorileri

Vejetaryen Yemekleri Kızartma Tarifleri Diyet Yemekleri Farklı Sebze Yemekleri Salata Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Salatalık Salatası
Garnitürlü Makarna
Kinoalı Tabule Salatası
Karalahana salatası
Şalgamlı Kuskus Salatası
Yeşil elmalı salata