İzmir Tulum Peynirli Kabak Salatası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
İzmir Tulum Peynirli Kabak Salatası Tarifi İçin

Malzemeler

İzmir Tulum Peynirli Kabak Salatası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Kolayca uygulanabilen yemek tarifleri arasında üst sıralarda. Kabakların kabuklarını temizleyip çok ince dilimleyin. Bir tencerede suyu kaynatıp tuz ilave edin. Kabakları içine atıp 12 dakika haşlayın. Kabaklar sararmaması için üzerini kapatmayın. Kabakları sudan alıp suyunu süzün. 10 çapında geniş kenarlı mutfak çemberini servis tabağına yerleştirin. İçine bir sıra haşladığınız kabaktan yerleştirin. Üzerine ceviz içi serpin.

İnce dilimlediğiniz tulum peynirini cevizlerin üzerine paylaştırın. Rendelenmiş portakal kabuklarını serpin. Bu işleme çemberin içi doluncaya kadar devam edin.

Çemberi dikkatlice çıkarın. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu bir kapta karıştırıp salatanın üzerine dökün. Üzerine tekrar rendelenmiş portakal kabuğu serpip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Ege Mutfağı Yemekleri Peynirli Tarifler Diğer Tarifler Yöresel Tarifler Salata ve Meze Tarifleri Salata Tarifleri

Benzer Tarifler

Garnitürlü Makarna
Kinoalı Tabule Salatası
Karalahana salatası
Şalgamlı Kuskus Salatası
Yeşil elmalı salata
Narlı salata