Ispanak Salatası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ispanak besin değerleri saymakla bitmeyecek kadar çok sağlıklı bileşeni bir arada bulunduran bir sebzedir. Koyu yeşil yapraklı bu sebze kış aylarında reyonlardan eksik olmaz. Akşam yemeğinde, meze olarak ya da salata olarak alternatif hallerde geniş bir alanda kullanılabilirler. Ancak çiğ tüketmenin sağlığa faydaları daha farklıdır. Zeyta’nın şefi Aleyna Akçay’dan salata favorilerinizden biri olacak hem sağlıklı hem de lezzetli vitamini bol ıspanak salatası tarifi.

Ispanak ile yapılan daha fazla alternatif için ıspanaklı tariflere göz atabilirsiniz.

Ispanak Salatası Tarifi İçin

Malzemeler

Sos için 

Ispanak Salatası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tüm yeşillikleri yıkayıp doğradıktan sonra güzelce karıştırın. 
  2. Lor peyniri ve cevizi tereyağında kavurup soğuduktan sonra salatanıza ekleyin. 
  3. Keçi peynirini lor ve cevizi kavurduğunuz tavada birkaç saniye kızartıp salatanın üzerine koyun. Son olarak kuru üzüm veya yaban mersini ile yeşil elma dilimlerini ekleyin. 
  4. Sos malzemelerini bir kasede karıştırıp iyice çırptıktan sonra salatının üzerine gezdirin ve servis edin.

Ispanak Salatasının Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Salata sosuna balzemik sirke de ekleyebilirsiniz. 
  2. Ispanaklar topraklı sebzeler olduğu için iyi yıkadığınıza emin olun. 
  3. Salata ve sos birbirini güzel tutsun diye ıspanakları iyice kurulamayı unutmayın. 
  4. Seviyorsanız eğer içerisine aromalı peynirler çok yakışacaktır.
  5. Körpe ıspanak, küçük yapraklı ve daha yumuşak oluşu sebebiyle çiğ tüketime daha uygundur.

Ispanak Salatası Kaç Kaloridir?

  1. Bir porsiyon ıspanak salatası 55 kaloridir. 

Tarif Kategorileri

Ispanaklı Tarifler Diyet Yemekleri Vegan Yemek Tarifleri Salata Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Garnitürlü Makarna
Kinoalı Tabule Salatası
Karalahana salatası
Şalgamlı Kuskus Salatası
Yeşil elmalı salata
Narlı salata