Hurmalı Pancar Salatası
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Hurmalı Pancar Salatası Tarifi İçin

Malzemeler

Hurmalı Pancar Salatası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fırını 200 dereceye ayarlayın. Pancarların kabuklarını soyup 2 cm kalınlığında dilimler şeklinde doğrayın ve fırın kabına alın.
  2. Zeytinyağı, tuz, karabiber ve kimyon tohumunu üzerine gezdirip harmanladıktan sonra üzerini yağlı kağıt ile kapatarak fırında 30 dakika pişirin.
  3. Üzerindeki kağıdı alıp yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-30 dakika daha pişirin. Balzamik sirkeyi üzerine gezdirip soğumaya bırakın.
  4. Soğanı piyazlık doğrayıp bir kaseye alın. Limon suyunu üzerine gezdirip 1 saat kadar bekletin. Hurmaların çekirdeklerini temizleyip ince şeritler halinde doğrayın.
  5. Pancarların yarısını kaşıkla servis tabağına aktarın. Suyunu süzdürdüğünüz soğanları, hurma, fıstık ve nane yapraklarının yarısını pancarların üzerine gezdirin. Kalan malzemeler ile işlemi tekrarlayıp servis yapın.

Yemeklerin yanında sunabileceğiniz nefis pancar salatası tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Diğer Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Garnitürlü Makarna
Kinoalı Tabule Salatası
Karalahana salatası
Şalgamlı Kuskus Salatası
Yeşil elmalı salata
Narlı salata