Gavurdağı Salatası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İnce ince küp şeklinde kıyılan salata malzemelerinin ceviz ve nar ekşisi ile tatlandırılmasıyla hazırlanan gavurdağı salatası, et yemeklerinin vazgeçilmezidir. Genellikle ızgara ve kebapların yanında servis edilen bu salatanın en önemli özelliği malzemelerin küçük bir şekilde doğranmasıdır. Ülkemizde en popüler salata çeşitlerinden biri olan gavurdağı salatasını, sade bir şekilde de tüketebilirsiniz. Listedeki malzemeler hazırsa, gavurdağı salatası nasıl yapılır sorusu için tarif detaylarına geçebiliriz.

1 Porsiyon Gavurdağı Salatası Kaç Kalori?

Alternatif olarak nohutlu bulgur salatası ve mor lahana salatasını da deneyebilirsiniz. Daha fazlası için salata tarifleri sayfamızdan ilham alabilirsiniz.

Gavurdağı Salatası Tarifi İçin

Malzemeler

SOSU İÇİN

Gavurdağı Salatası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Servis Önerisi

Hazırladığınız gavurdağı salatasını, orman kebabı ile birlikte servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Tarifte sulu ve olgun domatesler kullanmaya özen gösterin.
  • Tarifteki malzemeleri küçük küçük doğrayarak salatanın lezzetini arttırabilirsiniz.
  • İsteğe göre salataya taze soğan da ekleyebilir, salata sosuna ise limon suyu katabilirsiniz.
  • Cevizleri salatayı servis edeceğiniz zaman eklemeniz daha lezzetli bir sonuç verecektir.

Tarif Kategorileri

Diyet Yemekleri Video Tarifler Salata Tarifleri Yöresel Tarifler Vejetaryen Yemekleri Kuruyemişli Tarifler Vegan Yemek Tarifleri MasterChef Tarifleri

Benzer Tarifler

Garnitürlü Makarna
Kinoalı Tabule Salatası
Karalahana salatası
Şalgamlı Kuskus Salatası
Yeşil elmalı salata
Narlı salata