Enginar Salatası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Enginar, eski Romalılar devrinde lüks bir besindi ve görkemli imparatorluk ziyafetlerinin değişmez sebzesiydi. Tarihteki ilk  yemek kitabı olarak bilinen ve Romalı Apicius imzalı "De re coquinaria" da yer alan bir tarifte enginarın su ya da şarapta haşlanarak hazırlandığı anlatılır. Malzemeler hazırsa, nefis mi nefis enginar salatası tarifi için detaylara geçebiliriz.

Enginar Salatası Tarifi İçin

Malzemeler

Enginar Salatası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Enginarları dörde bölerek yarım limonun suyu eklenmiş suda haşlayın, suyunu süzün ve bir kaseye alın.
  2. Kiraz domatesleri ortadan ikiye keserek ekleyin. Roka yapraklarını yıkayıp süzdükten sonra ilave edin.
  3. Sarı biberin çekirdeklerini temizleyin ve kare doğrayın. Tuz, zeytinyağı ve limon suyu ekleyip harmanlayın. Servis tabağına alarak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Salata Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Diyet Yemekleri Vegan Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Garnitürlü Makarna
Kinoalı Tabule Salatası
Karalahana salatası
Şalgamlı Kuskus Salatası
Yeşil elmalı salata
Narlı salata