Çoban Salatası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Nefis mi nefis bir salataya kim hayır diyebilir ki? Türk mutfağının en sevilen salatalarından olan çoban salata, ana yemeklerin yanında sunulur. Özellikle et ve köfte çeşitlerinin yanına çok yakışan çoban salata, salatalık, domates, biber ve soğan gibi temel malzemelerden oluşur. Hazırsanız, yemeye doyamayacağınız çoban salata tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak çilekli bahar salatası ve narlı avokado salatası tarifine de göz atın.

Çoban Salatası Tarifi İçin

Malzemeler

Çoban Salatası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelik sebzeleri bol su ile yıkayın. Domatesleri ince ince doğrayın.
  2. Salatalıkların kabuğunu soyduktan sonra, ince ve küçük parçalar halinde doğrayın.
  3. Yeşil biberleri ortadan ikiye ayırın ve çekirdeklerini çıkartın. Ardından yarım ay şeklinde doğrayın.
  4. Kuru soğanı piyazlık doğradıktan sonra maydanozu ince ince kıyın.
  5. Doğradığınız malzemeleri salata kasesine aktarın.
  6. Küçük bir kapta yağ, tuz ve limon suyunu karıştırın. Hazırladığınız sosu salatanın üzerinde gezdirin.
  7. Salatayı güzelce harmanladıktan sonra bekletmeden servis edin. Afiyet olsun.

1 Porsiyon Çoban Salata Kaç Kalori?

  1. 230 gramlık bir porsiyon çoban salata, yaklaşık 120 kalori değerindedir.

Tarif Kategorileri

Salata Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Diyet Yemekleri Salata ve Meze Tarifleri

Benzer Tarifler

Salatalık Salatası
Garnitürlü Makarna
Kinoalı Tabule Salatası
Karalahana salatası
Şalgamlı Kuskus Salatası
Yeşil elmalı salata