Çıtır Karnabahar Salatası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Elif Edes’den pratik ve oldukça lezzetli çıtır karnabahar salatası tarifi ile karşınızdayız. Diyet listelerinin vazgeçilmezi olan karnabaharı, marul, biber ve dereotu ile zenginleştirerek hazırlayacağınız bu salata, körili sos ile daha lezzetli bir hale getirilir. Hazırlanan salata, marul yapraklarında servis edilir.

Karnabahar yemeye doyamayanlar için, nefis karnabahar kızartması ve karnabahar graten tarifini de buraya bırakıyoruz.

Çıtır Karnabahar Salatası Tarifi İçin

Malzemeler

Sosu için:

Çıtır Karnabahar Salatası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Karnabaharı bütün olarak tuzlu suda haşlayın ve suyunu iyice süzdükten sonra soğumaya bırakın.
  2. Karnabaharı soğuduktan sonra şekli belli olacak şekilde ufak parçalara ayırın.
  3. Tuz, kırmızı toz biber ve unu bir kapta karıştırın. Yumurtayı da ayrı bir kapta çırpın.
  4. Karnabahar parçalarını önce unlu karışıma, daha sonra yumurtaya bulayarak kızgın yağda kızartın. 
  5. Sos için tüm malzemeyi bir kaba alarak karıştırın.
  6. Çıtır karnabaharları marul yapraklarına koyun ve üzerine az bir miktarda sos gezdirin.
  7. Maydanoz ve dereotu yapraklarını kızartın ve çıtırlıkları bozulmadan servis öncesi karnabahar salatası üzerine serperek servis edin.

Tarif Kategorileri

Farklı Sebze Yemekleri Salata ve Meze Tarifleri Salata Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Garnitürlü Makarna
Kinoalı Tabule Salatası
Karalahana salatası
Şalgamlı Kuskus Salatası
Yeşil elmalı salata
Narlı salata