Patatesli Ve Çam Fıstıklı Meze
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Patatesli Ve Çam Fıstıklı Meze Tarifi İçin

Malzemeler

Patatesli Ve Çam Fıstıklı Meze

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Patateslerin kabuğunu soyup rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Süzgece alıp suyu süzülene kadar bekletin. Zeytinyağını ısıtıp patatesleri kızartın. Süzme yoğurt ve bir tutam tuzla ezilmiş sarımsağı bir kasede çırpın. Güneşte kurutulmuş çarliston biberleri küçük parçalar şeklinde kesin. Az zeytinyağı eklenmiş tavada yanmayacak ve kıtır kıtır olacak şekilde kızartın. Kızarmış patates ve kızarmış biberleri süzme yoğurda ekleyip karıştırın. Çam fıstıklarını yağ eklenmemiş tavaya alıp kısık ateşte kavurun. Mezeyi servis tabağına alıp üzerini kaşığın tersiyle düzleyin. Kavrulmuş çam fıstıklarını üzerine serpin. Tereyağını tavaya alıp ısıtın. Kırmızı toz, pul biber ve kuru naneyi ekleyip birkaç saniye sonra tavayı ocaktan alın. Mezenin üzerine gezdirip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Yoğurtlu Tarifler Kuruyemişli Tarifler Vejetaryen Yemekleri Meze Tarifleri

Benzer Tarifler

Tzatziki
Bal kabaklı humus
Atom Mezesi
Yemlik Cacığı
Uskumru Tarator
Kinoalı somon marin