Lalezar
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Lalezar Tarifi İçin

Malzemeler

Lalezar

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Patatesleri haşlayın ve kabuklarını soyun. Püre şeklinde ezerek sirke, zeytinyağı, karabiber, tuz ve limon suyunu ekleyin. Tüm malzemeyi iyice karıştırın. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizle yuvarlayın. Kıyılmış maydanoza bulayın ve ortasına parmağınızla bastırarak çukur yapın. Yuvarlakları servis tabağına dizin. İnce doğranmış yeşil ve kırmızıbiberi patates toplarının çukurlarına doldurup servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Yemek Tarifleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri Atıştırmalık Yöresel Tarifler Vejetaryen Yemekleri Diyet Yemekleri Sebze Tarifleri Meze Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Havuç Borani Tarifi
Kırmızı Pancarlı Nohut Mezesi Tarifi
Peynirli Girit Mezesi Tarifi
Sarımsaklı Süzme Yoğurt Mezesi Tarifi
Mercimek Humus Tarifi
Yumurtalı Çiğ Köfte Tarifi