Kefal Pilaki
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kefal pilaki Ege bölgesinden tüm Türkiye mutfağına yayılmış sevilen bir lezzettir. Soğuk olarak yenir. Bu meze genellikle deniz ürünlerinin yoğunlukta olduğu sofralarda yerini alınır.  Sevilen bu meze buzdolabında 2 gün kadar saklanabilir. Sebzeler ile müthiş uyumu ile kefal pilaki için malzeme listesi aşağıda. 


Kefal Pilaki Kaç Kaloridir?

Kefal pilakinin 100 gramı 110 kaloridir. 

Kefal Pilaki Tarifi İçin

Malzemeler

Kefal Pilaki

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kefali ayıklayın. Yaklaşık 2.5 cm kalınlığında doğrayın. Tuzlayıp 20 dakika dinlendirin.
  2. Orta ateşte kızdırdığınız tencereye 1 kahve fincanı zeytinyağını alın ve yakmadan ısıtın. Kızgın yağda ince piyaz doğranmış soğan ile ince halka doğranmış havucu karıştırarak kavurun.
  3. Kavrulmuş soğanlara rendelenmiş domatesleri, kıyılmış sarımsağı, şekeri, tuzu, tane karabiberleri ve defne yapraklarını ekleyin.
  4. Domatesler saldıkları suyu çekince zar şeklinde doğranmış patatesi, kıyılmış kereviz sapını ve bir çay bardağı sıcak suyu ekleyin. Bir taşım kaynattıktan sonra ateşi kısın ve tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
  5. Sebzelerin pişmesine yakın bir başka tencereye 1 fincan zeytinyağı koyun ve balık dilimlerini dizin. Kapağını örterek orta ateşe alın. Tencereyi sallayarak balıkların bir yüzünü kızartın. Alt üst edip diğer yüzünü de kızartın.
  6. Balıkları sebzelere katın ve bir çay bardağı sıcak su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp balıkları sebzelerle birlikte pişirin. Kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.
  7. Afiyet olsun. 


Kefal Pilaki İçin Püf Noktalar

  1. İçerisine damak  tadınıza göre farklı sebzeler koyabilirsiniz ya da sebzelerden azaltma yapabilirsiniz. 
  2. Zeytinyağı dışında bir yağ kullanmamaya özen gösterin. 

Tarif Kategorileri

Balık Yemekleri Akşam Yemeği Meze Tarifleri

Benzer Tarifler

Tzatziki
Bal kabaklı humus
Atom Mezesi
Yemlik Cacığı
Uskumru Tarator
Kinoalı somon marin