Çerkeztavuğu
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çerkeztavuğu Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Çerkeztavuğu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Pratik yemek tarifleri arasında iyi bir seçim...   

Tavuk etlerini tencereye alın. Soyulmuş 1 bütün soğan ve 4 su bardağı su ekleyin.Etler yumuşayıncaya kadar 30-35 dakika haşlayın. Haşlama suyunu ayırın.

Tavuk etlerini kevgirle bir tabağa alıp soğumaya bırakın. Derisini ve kemiklerini etlerinden ayırıp tel tel ayırın.

Ekmek dilimlerini tavuk suyu ile ıslatıp sıkın ve çukur bir kaba ufalayın. Ceviz, tavuk eti, sarımsak, tuz ve kırmızı toz biberi ilave edip karıştırın. Yarım su bardağı kadar tavuk suyunu azar azar ekleyip boza kıvamına gelinceye kadar karıştırın.

Gerekirse biraz daha su ilave edebilirsiniz.Mezeyi servis tabağına alın.

Zeytinyağını tavada ısıtıp toz biberi kızdırın ve mezenin üzerine gezdirip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Turp Mezesi
Patates Tarator
Hatay Usulü Humus Tarifi
Fasulye Piyazı
Kebapçı Usulü Soğan Mezesi
Yoğurtlu Salatalık Mezesi