Atom Mezesi
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Türk mutfağının vazgeçilmezi olan mezeler, yoğurt, zeytinyağı, patlıcan, biber, kabak gibi farklı malzemelerle hazırlanır. Türk mezeleri denildiğinde akla ilk gelen isimlerden biri de atomdur. İsmini acısının yarattığı atom etkisinden alan bu meze, ne kadar acı olsa da yemeye doyamayacağınız lezzetlerden biridir. Malzemeler hazırsa, atom mezesi için detaylara geçebiliriz.

Kolay meze tariflerine göz atmayı unutmayın.

Atom Mezesi Tarifi İçin

Malzemeler

Atom Mezesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir kasenin içine süzme yoğurt, tuz ve ezilmiş sarımsağı alarak güzelce karıştırın. 
  2. Bir tavada sıvı yağ ve tereyağını eritin. Bu esnada kurutulmuş Arnavut biberleri doğrayın.
  3. Doğradığınız biberleri, yağ karışımının içine ekleyin. Üzerine toz biberi ilave edin ve karıştırın. 
  4. Malzemeleri karıştırdıktan sonra, 3-4 dakika yağın kızması için bekleyin. 
  5. Sarımsaklı yoğurda şekil verin. Hazırladığınız biberli yağı yoğurdun üzerine dökün. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Meze Tarifleri Salata ve Meze Tarifleri Yoğurtlu Tarifler

Benzer Tarifler

Cunda Ezmesi
Tzatziki
Bal kabaklı humus
Yemlik Cacığı
Uskumru Tarator
Kinoalı somon marin