İrmik Köftesi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
İrmik Köftesi Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için

İç harcı için

Kızartmak için

İrmik Köftesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle


 Lezzet yemek tarifleri arasında en fazla beğenilenlerden biri.

Margarin, irmik, tuz ve suyu derin bir kaba alıp yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini bir bezle örtüp 10 dakika dinlendirin. (Gerekirse tekrar su ilave edebilirsiniz). İç harcı için, soğanları soyup küp şeklinde doğrayın. 2 çorba kaşığı sıvıyağı tavaya alıp soğanı ilave edin. İyice kavurduktan sonra kıymayı ekleyin. Sırasıyla karabiber, yenibahar, kırmızı pulbiber ve kuşüzümünü ilave ederek iyice kavurun.

Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde açın. Bir çorba kaşığı kıyma ekleyip iki ucunu elinizi suya batırarak birleştirin. Her bir köfteyi mekik şeklinde kapatıp bir tepsiye yan yana dizin.

Sıvıyağı tavada ısıtın. Köfteleri çevirerek kızartın. Kağıt havlu üzerinde yağını süzdürüp sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Bayram Çorbası
Et Salatası
Et Paçası
Ciğer yahni
Kağıtta Dana Dil
Saksı kebabı