Patso
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Dondurulmuş patates ile hazırlanan patso, küçük büyük demeden herkesin severek tükettiği bir yemektir. İsteğe göre sosisle zenginleştirilen patso, okul veya işe giderken götürülebilecek yemekler arasındadır. Ketçap, mayonez ve farklı soslarla harmanlanan patso, ortalama 20-25 dakika içerisinde hazırlanır. Malzemeler hazırsa, patso yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak hot dog ve soğuk sandviç tarifine de göz atın.

Patso Tarifi İçin

Malzemeler

Patso

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle donmuş patatesleri fritöze veya sıvı yağla doldurulmuş tavaya alın.
  2. Patatesleri çevirerek kızartın. Kızartma işleminin ardından kağıt havlu üzerinde bekletin ve fazla yağını süzdürün.
  3. Başka bir tavaya 1 yemek kaşığı margarin koyun ve eritin.
  4. Yağ eridiğinde sosisleri üzerine alarak çevirerek kızartın.
  5. Sandviç ekmeğinin arasına önce kızarttığınız sosisi, daha sonra patatesleri koyun.
  6. Ekmeğin içerisine isteğe göre ketçap, mayonez, ve kornişon turşu ekleyin.
  7. Sandviç ekmeğini içindekiler taşmayacak şekilde kapatın ve tost makinesinde bastırın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Kızartma Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri Patatesli Tarifler Sandviç Tarifleri Şarküteri Tarifleri

Benzer Tarifler

Köfteli Sandviç
Enginarlı sandviç
Somonlu kruvasan sandviç
Kruvasan sandviç
Sakallı Sandviç
Hangover Tostu