Klasik Bagel
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Klasik Bagel Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Haşlamak için

Üzeri için

Klasik Bagel

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Derin bir kapta içine un, tuz, şeker ve mayayı karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açıp su ve ayçiçeği yağını ekleyin.
  2. Parmak uçlarınızla önce ortadan karıştırmaya başlayın. Ardından kenarlardan un alıp yavaşça yoğurun.
  3. Hamur toparlanmazsa 1 yemek kaşığı su ilave edin. Pürüzsüz ve sert bir hamur elde edinceye kadar yaklaşık 10-15 dakika iyice yoğurun.
  4. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Unlanmış veya yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizin.
  5. Üzerlerine hafif nemli bir bez örtün. Ilık bir ortamda yaklaşık olarak 1 saat mayalanması için dinlendirin.
  6. Derin bir tencereye su ve tuzu alıp kaynatın. Dinlendirdiğiniz bageli üstten baş parmağınız ve alttan işaret parmağınız yardımıyla ortadan delin.
  7. Elinizle döndürüp deliği belirginleştirin. Kaynayan suya atıp her iki yüzünü yaklaşık 2 dakika orta ateşte haşlayın. Tepsiye yağlı kağıt serin.
  8. Haşlanan bagelleri önce yumurta akına, sonra susama veya haşhaş tohuma batırın. 180 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 15-20 pişirin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Amerikan Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Tost Makinesinde Milföy Sandviç Tarifi
Pastırmalı Sandviç Tarifi
Somon Füme Ve Krem Peynirli Bagel Tarifi
Izgara Sebzeli Ve Feta Peynirli Sandviç Tarifi
Avokadolu Ton Balıklı Sandviç Tarifi
Kolay Caprese Sandviç Tarifi