Hellim Peynirli Sandviç
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Hellim peyniri, sık dokuya sahip olan Kıbrıs kökenli bir peynirdir. Genellikle tavada ya da ızgara da kızartıldıktan sonra tüketilir. Ana malzemeleri keçi sütü ve tuzdur. Bazı çeşitlerinde nane de kullanılır. Makarna ve sandviç tariflerinde sık sık yer alır. Peki, hellim peynirli sandviç nasıl hazırlanır. Öğünlerini doyurucu atıştırmalıklarla geçirmek isteyenler için hellim peynirli sandviç tarifine başlayabiliriz.

Hellim Peynirli Sandviç Tarifi İçin

Malzemeler

Hellim Peynirli Sandviç

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fesleğeni yaprak yaprak ayırın. Domatesin kabuğunu soyup ince ince dilimleyin. Ekmeği enine kesip mangalda ısıtın. 
  2. Hellim peynirini dilimleyip mangalda her iki tarafını kızartın.
  3. Sırasıyla; domates dilimleri, taze fesleğen yaprakları ve kızartmış olduğunuz peyniri ekmeğin arasına dizin. Özenle kapatıp ılık servis yapın. Afiyet olsun.

Hellim Peynirli Sandviç Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Peyniri kızartmak için mangal yerine yağsız tava da kullanabilirsiniz.
  2. Sandviçe ek olarak marul yaprakları, salatalık ve sevdiğiniz sebzeleri de ekleyebilirsiniz.

Hellim Peynirli Sandviç Kaç Kalori?

  1. Hellim peynirli sandviç, yaklaşık 250 kaloridir. Diyet listeleri için uygundur.

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz sandviç tarifleri mi arıyorsunuz? Aperitif olarak sunulan yoğurtlu tavuklu sandviç veya ton balıklı sandviç tarifini deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Kahvaltılık Tarifler Atıştırmalık Sandviç Tarifleri Diyet Yemekleri Vejetaryen Yemekleri Peynirli Tarifler

Benzer Tarifler

Köfteli Sandviç
Enginarlı sandviç
Somonlu kruvasan sandviç
Kruvasan sandviç
Sakallı Sandviç
Hangover Tostu