Ekmek Arası Köfte
Selin Hıdır
1409 Tarif       0 Takipçi
Ekmek Arası Köfte
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Efsane sokak lezzetini evde denemeye ne dersiniz? Ekmek arası köfte tarifinin baharatıyla damak çatlatan, dışı çıtır içi yumuşacık köfteler ve taze ekmeğin muhteşem uyumu ekmek arası köfte tarifinde buluşuyor. Yanında közlenmiş biber ve soğanla servis edilen ekmek arası köfte tarifi , hem pratik hem de doyurucu bir öğün arayanların favorisi olacak. Peki; ekmek arası köfte nasıl yapılır? İşte malzemeleri ve yapılışı...

Kokoreç tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Ekmek Arası Köfte kaç kaloridir?

Bir porsiyon Ekmek Arası Köfte 550 kaloridir.

Ekmek Arası Köfte Tarifi İçin

Malzemeler

Köfte için:

İçine ve yanına:

Ekmek Arası Köfte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tüm köfte malzemelerini geniş bir kapta yoğurun. Harç homojen hale gelince üzerini streçleyip buzdolabında en az 15-20 dakika dinlendirin (vakit varsa 1 saat ideal).
  2. Dinlenen köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yassı köfteler yapın.
  3. Tavada az sıvı yağ ile her iki tarafını güzelce kızartın. İstersen ızgarada veya döküm tavada pişirerek daha otantik bir lezzet elde edebilirsin.
  4. Somun ekmekleri ortadan ikiye kesip iç kısmını hafifçe kızartın. Bu hem lezzet hem de çıtırlık katar.
  5. Ekmeklerin içine önce yeşillik ve soğan, ardından sıcak köfteleri yerleştir. Üzerine domates, biber, turşu ekleyin. Dilersen ketçap, mayonez ya da acı sosla tatlandırın.
  Servis Önerisi
  • Köftenin sıcaklığına sıcak eşlikçi! Izgarada pişmiş yeşil biber ve domates dilimleriyle dürümün ya da sandviçin içini zenginleştirebilirsin.
  • Özellikle acı sivri biber turşusu ya da kornişon yanında da sunabilirsiniz.
  • Ev yapımı ayran veya şalgam ile servis edebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Yoğurduktan sonra buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin baharatlar otursun, kıvam tutsun.
  • Köfte harcına eklediğiniz rendelenmiş soğanın suyunu iyice sıkın, yoksa köfte dağılabilir ya da cıvık olur.
  • Ekmeklerin içini tost makinesi veya tavada hafifçe ısıtıp, dışı çıtır içi yumuşak olur. Aynı zamanda köfteyle buluşunca ıslaklaşmaz.

Tarif Kategorileri

Atıştırmalık Sandviç Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Tavuklu Katsu Sando Sandviç Tarifi
10 Dakikada Sofrada: Tavada Yumurtalı Tost Tarifi
Sosisli Sandviç Tarifi
Haşlanmış Tavuklu Sandviç
Füme Somon Sandviç
Zapiekanka