Zerdeçallı Havuç Marmeladı
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Zerdeçallı Havuç Marmeladı Tarifi İçin

Malzemeler

Zerdeçallı Havuç Marmeladı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Havuçların kabuğunu kazıyıp irice rendeleyin. 1-2 yemek kaşığı şekerle birlikte iyice ovun. Zerdeçalı ekleyip karıştırın ve bu şekilde 3 saat bekletin. Şerbeti için kalan şekeri, karanfil tanelerini, rendelenmiş portakal kabuğunu ve suyu orta boy tencereye alın. Şerbet kıvamına gelip birkaç taşım kaynayınca havucu ilave edin. Reçel kıvamına gelince ocaktan alın ve hemen limon suyunu sıkıp karıştırın. Oda ısısında soğuyunca sterilize edilip iyice kurulanmış cam kavanozlara doldurun.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma