Zencefil Turşusu
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Zencefil Turşusu Tarifi İçin

Malzemeler

Zencefil Turşusu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Zencefillerin kabuklarını soyup ince dilimleyin. Bir kaseye aralarına tuz serperek yerleştirin ve acı suyunun çıkması için birkaç saat bekletin.
  2. Acı suyunu bırakan zencefilleri yıkayıp kurutun ve tekrar kavanoza yerleştirin.
  3. Sirkeyi tencereye alıp ısıtın. Toz şekeri ekleyip şeker eriyinceye kadar karıştırın.
  4. Sıcak sirkeli şurubu zencefillerin üzerini örtecek şekilde kavanoza doldurun. Ilındıktan sonra kapağını sıkıca kapatın. Bir hafta sonra servis yapın.

Tarif Kategorileri

Turşu Tarifleri Konserve Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma