Yulaf Unlu Pankek
Selin Hıdır
771 Tarif       0 Takipçi
Yulaf Unlu Pankek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yulaf Unlu Pankek Tarifi: Sağlıklı yaşamın lezzetle buluştuğu bir tarif arıyorsanız, güne enerji dolu bir başlangıç yapmanızı sağlayacak bu yulaf unlu pankek tarifi tam size göre. Hem hafif hem de besleyici yapısıyla kahvaltılarda ya da atıştırmalık olarak tercih edilebilecek bu yulaf unlu pankek tarifi, özellikle rafine un ve şekerden uzak durmak isteyenlerin favorisi olmaya aday. Meyveler, yoğurt veya fıstık ezmesiyle zenginleştirilerek sunulabilir; üstelik çocuklar için de oldukça cazip! Peki; yulaf unlu pankek nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Şekersiz Muzlu Pancake tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon yulaf unlu pankek kaç kaloridir?

Bir porsiyon yulaf unlu pankek 200 kaloridir.

Yulaf Unlu Pankek Tarifi İçin

Malzemeler

Yulaf Unlu Pankek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yumurtayı bir kapta çırpın. Üzerine süt, yağ ve bal/pekmezi ekleyip karıştırın.
  2. Yulaf unu, kabartma tozu, tuz ve isteğe bağlı vanilyayı ekleyin. Homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Hamur biraz koyu kıvamlı olacaktır.
  3. Yapışmaz bir tavayı orta ateşte ısıtın ve hafifçe yağlayın. 1 yemek kaşığı kadar hamur döküp arkalı önlü altın rengini alana kadar pişirin.
  4. Yulaf unlu pankekleri servis tabağına alın. Üzerine muz dilimleri ve bal ile süsleyerek Ilık olarak servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Üzerine taze meyveler (çilek, muz, yaban mersini), bir kaşık bal veya pekmez, birkaç parça ceviz veya badem ekleyerek servis edebilirsiniz.
  • Az miktarda fıstık ezmesi ya da yoğurt ile birlikte sunarsanız hem protein oranı artar hem de doyuruculuğu.
  • Pankekleri az tatlandırarak yaparsanız, üzerine avokado ezmesi, haşlanmış yumurta, az tuzlu labne veya krem peynir ile sunabilirsiniz.
  • Yulaf unlu pankekleri yumurta, peynir, zeytin, meyve dilimleri ile birlikte klasik kahvaltı tabağınızın bir parçası olarak da servis edebilirsiniz.
  • Pankekleri önceden pişirip ısıtılmış bir fırında (50–60°C) kısa süre bekleterek sıcak kalmalarını sağlayabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Hamur çok koyuysa az süt, çok cıvıksa az yulaf unu ekleyin. Krep gibi değil, yoğun kıvamlı olmalı.
  • Marketten hazır yulaf unu alabilir ya da yulaf ezmesini blenderda çekerek kendiniz hazırlayabilirsiniz.
  • Tavayı mutlaka önceden ısıtın ve kısık-orta ateşte pişirin. Yüksek ateş, dışının yanıp içinin çiğ kalmasına neden olabilir.
  • Şeker veya bal kullanmak istemiyorsanız meyve ile doğal tatlandırma sağlayabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Atıştırmalık Yulaflı Tarifler Pankek Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Pratik Yemek Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Mercimek Kraker
Sütlü Mantar
Brokoli Wrap
5 Dakikada Kahvaltılık Lavaş Tost
Kakaolu Granola Bar
Ceviz Kreması