Yer Elması Cipsi
Yer elması cipsi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yer Elması Cipsi Tarifi İçin

Malzemeler

Kızartmak için:

Servis önerisi:

Yer Elması Cipsi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yer elmalarını yıkadıktan sonra kabuğunu soymadan mandolin veya çok ince dilimleyen bir aparat ile yer elmalarını dilimleyin.
  2. Unu, köriyi ve tuzu bir kapta harmanlayın. Dilimlediğiniz yer elmalarını kağıt bir havlu ile kuruladıktan sonra unlu karışıma bulayın. Dilimleri kızartman önce fazla ununu bir süzgeç yardımı ile silkeleyin. Daha sonra kızgın yağda kızartın. Havlu kağıt üzerine alıp fazla yağını çektirin.
  3. Avokado dip sos için,  yumuşak avokadoları dilimleyerek çukur bir kaba alın. Kalan tüm malzemeyi ilave edin. Çatalla ezip iyice özleşene kadar karıştırın. Yer elması cipslerinin yanında servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Pratik Yemek Tarifleri Kızartma Tarifleri Elmalı Tarifler Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Atıştırmalık

Benzer Tarifler

Etli ve Cevizli Çiğ Köfte
Çıtır Grissini
Peynir Soslu Mısır
Agua de Horchata (Meksika Salebi)
Ton Balıklı Burrito
Yoğurtlu pankek