Yabani İncir Reçeli
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Olgunlaşmamış incirlerle yapacağınız nefis yabani incir reçelini kahvaltılarda severek tüketin. Taze incir reçeli tarifine göz atmayı unutmayın.

Yabani İncir Reçeli Tarifi İçin

Malzemeler

Yabani İncir Reçeli

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Eldiven kullanarak incirlerin saplarını kesip, kabuklarını bıçakla zar gibi incecik soyun. İncirlerin şerbeti içine çekmesi için alt kısımlarını delin.
  2. Kaynamakta olan suyun içine atın ve 15 dakika haşlayın, incirler su çekip batmaya başlayınca kevgir yardımıyla, içi bol buzlu su olan başka bir kaba alıp şoklayın (Bu işlem incirlerin dirileşmesini sağlar).
  3. İncirleri buzlu suda 1-2 saat beklettikten sonra suyunu ve acılığını atması için elle sıkarak bir kaba alın.
  4. Tencereye toz şekeri ve suyu koyup reçellik şurup kıvamına gelene kadar kaynatın. İncirleri kıvam alan şurubun içine atın ve yaklaşık 25 dakika kaynatın.
  5. 1 tatlı kaşığı limon tuzu atın ve bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Kavanoza koyup sıcakken kapağını kapatın ve ters çevirerek 1 gün bekletin.
  Servis Önerisi

Kaymak ile birlikte servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Reçelin kıvamını anlamak için bir kaşık yardımıyla dağılıp dağılmadığına bakın. Eğer reçel dağılıyorsa birkaç dakika daha pişirin.
  • Reçeli saklamak için kullanacağınız kavanozları sıcak suyla sterilize edin ve kapaklarını kontrol edin.
  • Reçelin şekerlenmemesi ve daha uzun saklanması için, içine limon suyu eklemeyi ihmal etmeyin.
  • Kavanozlara koyduğunuz reçelleri bir gece ters çevirerek bekletin.
  • Reçelin içerisine ufalanmış ceviz ekleyerek, cevizli taze incir reçeli de hazırlayabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Reçel Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma