Vişne Marmelatı
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle bilinen vişne, kalsiyum, fosfor ve demir bakımından zengindir. Hem sade bir şekilde tüketilen, hem de tatlı yapımında kullanılan vişne, uykusuzluğa karşı son derece faydalıdır. Sinir sistemini düzenlemesiyle de bilinir. Malzemeler hazırsa, Başak Öngel'den kahvaltı sofralarına çok yakışacak nefis vişne marmelatı tarifine geçebiliriz.

Farklı meyvelerle hazırlanan şeftali marmelatı ve kayısı marmelatı tarifini de deneyebilirsinizz. Vişneye doyamayanlar için nefis vişneli tarifler sayfamızı da buraya bırakıyoruz.

Vişne Marmelatı Tarifi İçin

Malzemeler

Vişne Marmelatı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Vişneleri yıkanır ve çekirdeklerinden ayırılır. Çekirdekleri pipet yardımı ile ayırmak kolaylık sağlayabilir.
  2. Vişne, şeker ve tarçın bir kaba alınır ve kapağı kapalı şekilde 6-12 saat bekletilir.
  3. Kabuk tarçın içinden çıkarılır vişne ve şeker püre haline getirilir ve çubuk tarçın ile beraber tekrar ocağa alınır.
  4. Kaynadıktan sonra limon kabuğu rendesi ve limon tuzu eklenir ve altı kapatılır. Afiyet olsun.

1 Porsiyon Vişne Marmelatı Kaç Kalori?

  1. Vişne marmelatının bir kaşığı 14, bir porsiyonu ise yaklaşık 140 kalori değerindedir.

Tarif Kategorileri

Pratik Yemek Tarifleri Reçel Tarifleri Konserve Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma