Tuzlu Granola
Selin Hıdır
731 Tarif       0 Takipçi
Tuzlu Granola
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tuzlu Granola Tarifi: Sağlıklı, doyurucu ve lezzet dolu bu tuzlu granola tarifi, klasik tatlı granolaların dışına çıkarak tuzlu atıştırmalık sevenler için nefis bir alternatif sunuyor. Fırında hafifçe kavrulmuş kuruyemişler, yulaf ve aromatik baharatlarla hazırlanan tuzlu granola tarifi, evde pratik şekilde hazırlanarak hem kahvaltılarda hem de ara öğünlerde kurtarıcınız olacak. Peki; tuzlu granola nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Ev Yapımı Çıtır Granola tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon tuzlu granola kaç kaloridir?

Bir porsiyon tuzlu granola 220 kaloridir.

Tuzlu Granola Tarifi İçin

Malzemeler

Tuzlu Granola

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Geniş bir kapta tüm kuru malzemeleri karıştırın.
  2. Ayrı bir kasede sıvı malzemeleri karıştırın.
  3. Sıvı karışımı kuru karışıma dökünn ve güzelce harmanlayın. 
  4. Karışımı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayın. Çok kalın olmamasına dikkat edin, çıtır olması için geniş yayın.
  5. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 25-30 dakika pişirin, her 10 dakikada bir karıştırarak eşit kızarmasını sağlayın.
  6. Fırından çıkan tuzlu granolayı soğumaya bırakın ve servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Özellikle yeşil salatalara veya fırınlanmış sebzelerle hazırlanmış tabaklara serpiştirin. Hafif tuzlu ve çıtır dokusu denge sağlar.
  • Sade yoğurt ya da süzme yoğurdun üstüne 2-3 yemek kaşığı koy, biraz zeytinyağı gezdirin, birkaç dal taze nane ya da dereotu ile tamamlayın.
  • Mercimek, kabak ya da domates çorbasının üzerine serpiştirebilirsiniz.
  • Mezelerin üstüne serpiştirerek sunumu renklendirebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Granola çok hızlı yanabilir. Özellikle 20. dakikadan sonra sık sık kontrol edin ve kenarların fazla kızarmamasına dikkat edilmelidir.
  • Fırında her 10 dakikada bir karıştırmak, eşit pişme ve çıtırlık için önemli.
  • Fırından çıktıktan sonra biraz yumuşak olabilir ama soğudukça kıtırlaşır. Erken kapta saklama yapmayın, yoksa yumuşar.
  • Hava geçirmez cam kavanozda, serin ve kuru bir yerde 2-3 hafta dayanır. Buzdolabına koymayın; nemle yumuşayabilir.
  • Soya sosu kullanıyorsanız ekstra tuz eklemene gerek olmayabilir. Tatlandırırken önce az koy, sonra tadıp ayarlayabilirsiniz.
  • Fıstık, fındık, kaju gibi kuruyemişlerle zenginleştirin.
  • Kimyon, zerdeçal, köri gibi farklı baharatlarla dünya mutfaklarına uygun hale getirebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Kahvaltılık Tarifler Diğer Tarifler Atıştırmalık Pratik Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Ceviz Kreması
Çilek Sapı Sirkesi
Karbonatlı Pankek
Kuru İncirli Enerji Topları
Etli ve Cevizli Çiğ Köfte
Çıtır Grissini