Trakya Keçi Peynirli Pancar
Hazırlanma Süresi : 3 saat
Pişirme Süresi : 3 saat
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Trakya'nın eşsiz lezzeti keçi peyniri ve pancarı bir araya getirerek nefis bir tarif hazırlamaya ne dersiniz? Böğürtlen, yaban mersini, portakal, Frenk üzümü gibi meyvelerle zenginleştirilen bu salatayı, davet sofralarında sunabilirsiniz. Şık görünümü ile herkesi kendine hayran bırakan Trakya keçi peynirli pancar tarifi için detaylara geçebiliriz.

Daha fazlası için pancarlı tariflere göz atın.

Trakya Keçi Peynirli Pancar Tarifi İçin

Malzemeler

Trakya Keçi Peynirli Pancar

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle pancarı yıkayıp zeytinyağı, şeker ve diş sarımsakları marine ediyoruz. 
  2. Folyo ile sarıp önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 3 saat pişirip soğumasını bekliyoruz. 
  3. Pancarın kabuklarını soyup kalıp ile şekil vererek 3 parça çıkarıyoruz. Keçi peynirini de kalıp ile 2 parça haline getiriyoruz. 
  4. 3 kat pancar, 2 kat peynir olacak şekilde birleştiriyoruz. 
  5. Karıştırma kabına rokayı alıp kavrulmuş fındık içi, tuz, karabiber, zeytinyağı ve limon suyu ilave edip harmanlıyoruz. 
  6. Tabağa keçi peynirli pancarımızı koyuyoruz. Karıştırma kabındaki malzememizi de tabağımıza ilave ediyoruz. 
  7. Rokanın üzerine böğürtlen, Frenk üzümü, yaban mersini ve portakalı serpiştirip servise hazır hale getiriyoruz.
  Servis Önerisi

Trakya keçi peynirli pancarı, küşleme eşliğinde sunabilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Pancarı pişirmeden önce zeytinyağı ve şeker ile marine etmeyi unutmayın.
  • Şekil vermek için, mutfak kasnaklarından faydalanabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Pratik Yemek Tarifleri Peynirli Tarifler Salata Tarifleri Davet Yemekleri

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma
Balık Biber Turşusu