Terbiyeli Yer Elması
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Terbiyeli Yer Elması Tarifi İçin

Malzemeler

Meyanesi için:

Terbiyeli Yer Elması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yer elmalarının kabuğunu soyun. Yıkayıp ceviz büyüklüğünde doğradıktan sonra limonlu suda bekletin. Arpacık soğanları temizleyin. Patatesleri de kabuğunu soymadan yıkayıp kurulayın.
  2. Zeytinyağını tencerede ısıtıp taze patatesleri ve arpacık soğanları 5 dakika boyunca kavurun. Yer elmalarını, suyu, tuzu ilave edin. Orta ateşte, 15-20 dakika pişirin. Ayrı bir kapta yumurtalar ile limon suyunu çırpın. Kurutulmuş reyhan ekleyip biraz daha çırpın. Yemeğin pişme suyundan 1-2 kepçe kadarını alıp yumurtalı karışıma ilave edip ılındırın. Hazırladığınız terbiyeyi pişen yemeğin içine hızlıca karıştırarak ilave edin. Ocaktan alıp sıcak servis yapın. 

Tarif Kategorileri

Elmalı Tarifler Pratik Yemek Tarifleri Atıştırmalık Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma