Taze Fasulye Mücveri Tarifi
Selin Hıdır
1301 Tarif       0 Takipçi
Taze Fasulye Mücveri
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Klasik mücver tariflerine yazdan ilham veren bir dokunuş katmak isterseniz, dışı çıtır içi yumuşacık dokusuyla sofralara renk katan taze fasulye mücveri tarifi tam size göre. Özellikle kahvaltıdan hafif akşam yemeğine kadar her öğüne uyum sağlayan bu taze fasulye mücveri tarifi, hem sebze tüketimini artırmak isteyenlere hem de farklı tatlar arayanlara nefis bir alternatif sunuyor. Peki; taze fasülye mücveri nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Yumurtasız Mücver tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon taze fasülye mücveri kaç kaloridir?

Bir porsiyon taze fasülye mücveri 250 kaloridir.

Taze Fasulye Mücveri Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Taze Fasulye Mücveri Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fasulyelerin uçlarını temizleyip ince ince doğrayın. Kaynar suda 5 dakika haşlayın, süzüp soğumaya bırakın.
  2. Bir kapta yumurtaları çırpın. Un, soğan, sarımsak, yeşillikler ve baharatları ekleyin.
  3. Haşlanmış ve soğuyan fasulyeleri karışıma katın. Tüm malzemeleri iyice karıştırın.
  4. Tavada yağı ısıtın. Harçtan kaşıkla alıp tavaya dökün, arkalı önlü kızartın.
  5. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine alın. Sıcak veya ılık servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Taze fasulye mücverini, üzerine gezdirilmiş sarımsaklı süzme yoğurtla servis ederek ferah ve tamamlayıcı bir lezzet yakalayabilirsiniz. Dilerseniz üzerine nane ya da kırmızı biberle yapılmış kızgın tereyağı da gezdirebilirsiniz.
  • Mevsim yeşillikleriyle hazırlanmış limonlu bir salata veya domatesli-zeytinli Akdeniz salatası mücverin yanına çok yakışır. Özellikle öğle öğünü olarak ideal bir eşleşmedir.
  • Mücveri mini boylarda hazırlayarak sıcak ya da ılık şekilde kahvaltı ve açık büfe sofralarında sunabilirsiniz. Yanına beyaz peynir, zeytin ve domates dilimleriyle renkli bir tabak oluşturabilirsiniz.
  • Mücveri fırında pişirip sade yoğurt ve birkaç dilim avokadoyla birlikte servis ederek düşük kalorili ama doyurucu bir tabak oluşturabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Aksi takdirde mücver harcı fazla sulu olur ve dağılabilir. İsterseniz fasulyeleri haşladıktan sonra bir tülbent yardımıyla hafifçe suyunu sıkabilirsiniz.
  • Harcınız çok cıvık olursa biraz daha un ekleyerek yoğunluğunu ayarlayabilirsiniz. Kıvam, kaşıkla alındığında dağılmayacak şekilde yoğun olmalı.
  • Yağ yeterince kızgın değilse mücver fazla yağ çeker ve içi hamur kalır. Orta yüksek ateşte, yağa bir parça harç attığınızda cızırdama sesi geliyorsa doğru ısıya ulaşmış demektir.
  • Mücverleri yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizip üzerlerine fırça ile az miktarda zeytinyağı sürerek 180°C’de 20–25 dakika pişirebilirsiniz.
  • Mücver harcına az miktarda rendelenmiş beyaz peynir veya eski kaşar eklerseniz lezzetini derinleştirebilirsiniz. Ancak fazla eklememeye dikkat edin; harç sulanabilir.

Tarif Kategorileri

Pratik Yemek Tarifleri Sebze Tarifleri Farklı Sebze Yemekleri Akşam Yemeği Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Zeytinyağlı Kolay Limon Turşusu Tarifi
Karışık Salça Tarifi
Buğday Patlağı Tarifi
Kahveli Limonata Tarifi
Soğanlı Menemen Tarifi
İstiridye Mantar Sote Tarifi