Taze Bamya Turşusu
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kışın yemeklerin yanında servis edeceğiniz lezzet.

Taze Bamya Turşusu Tarifi İçin

Malzemeler

Taze Bamya Turşusu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sarımsakları ayıklayıp ortadan ikiye bölün ve kavanozun dibine bir kaç tane koyun.
  2. Bamyaları yıkayıp cam kavanoza yerleştirin. Aralarına maydanoz, dereotu, acı biber ve sarımsak koyun. 
  3. Diğer bir kapta kalan malzemeleri su ile karıştırın ve bamyaların üzerine gezdirin.
  4. Kavanozun ağzını kapatın ve ters çevirip bir kaç saat bu şekilde bekletin. Daha sonra serin bir yerde yaklaşık 2 hafta muhafaza edin.
  5. Bu süre sonunda turşuyu yiyebilirsiniz. Açtıktan sonra da buzdolabında saklayın.

Tarif Kategorileri

Pratik Yemek Tarifleri Konserve Tarifleri Turşu Tarifleri

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma