SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Pratik Yemek Tarifleri
Süt Reçeli
Süt Reçeli
Güncelleme tarihi:
26 Aralık 2023
Hazırlanma Süresi :
10 dakika
Pişirme Süresi :
2 saat 50 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Süt Reçeli Tarifi İçin
Malzemeler
5 Bardak İnek Sütü (1 Litre)
1 Su Bardağı Toz Şeker
1 Adet Vanilya Çubuğu
½ Çay Kaşığı Karbonat
Süt Reçeli
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Sütü bir tencereye alın ve üzerine şeker ve vanilyayı ekleyin.
Ocağa alın kısık ateşte içerisindeki şeker eriyene kadar tahta kaşıkla karıştırın.
Süt kaynadıktan sonra içerisine karbonatı ekleyip ocağın altını en aza kadar kısın. (Sütü bir süre kabartacaktır karıştırmaya devam edin.)
1 saat bu şekilde pişirdikten sonra vanilyayı tencereden alın. (Çok fazla kalırsa acılaştırmaya sebep olur.)
3 saat kontrollü bir şekilde karıştırarak pişirmeye devam edin.
Pişme esnasında oluşan köpükleri ayırın. (Rengi bulanıklaştırır.)
Rengi açık kahve olduktan sonra son bir kez çırpın. (Pütürlü bir yapısı olmamalıdır.)
Bir kavanoza doldurup soğuduktan sonra buzdolabında muhafaza edin. Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Kahvaltılık Tarifler
Kolay Sütlü Tatlılar
Reçel Tarifleri
Benzer Tarifler
Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma