Süt Reçeli
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 2 saat 50 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Süt Reçeli Tarifi İçin

Malzemeler

Süt Reçeli

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sütü bir tencereye alın ve üzerine şeker ve vanilyayı ekleyin.
  2. Ocağa alın kısık ateşte içerisindeki şeker eriyene kadar tahta kaşıkla karıştırın.
  3. Süt kaynadıktan sonra içerisine karbonatı ekleyip ocağın altını en aza kadar kısın. (Sütü bir süre kabartacaktır karıştırmaya devam edin.)
  4. 1 saat bu şekilde pişirdikten sonra vanilyayı tencereden alın. (Çok fazla kalırsa acılaştırmaya sebep olur.)
  5. 3 saat kontrollü bir şekilde karıştırarak pişirmeye devam edin.
  6. Pişme esnasında oluşan köpükleri ayırın. (Rengi bulanıklaştırır.)
  7. Rengi açık kahve olduktan sonra son bir kez çırpın. (Pütürlü bir yapısı olmamalıdır.)
  8. Bir kavanoza doldurup soğuduktan sonra buzdolabında muhafaza edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Kolay Sütlü Tatlılar Reçel Tarifleri

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma