Soslu Dürümler
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Soslu Dürümler Tarifi İçin

Malzemeler

Soslu Dürümler

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sarımsakların kabuğunu soyup bir miktar tuzla havanda ezin. Ceviz ve karabiberi ekleyip ezmeye devam edin. Biber salçası ve taze kekiği ilave edin.
  2. Yavaşça zeytinyağı ekleyip iyice karıştırın. Parmesan peynirini de rendeleyerek havandaki karışıma ekleyin. Tatlar iyice birbirine geçene kadar karıştırmaya devam edin.
  3. Lavaşları 8 eşit üçgene ayırın. Dolmalık kırmızıbiberi ince şeritler şeklinde doğrayın. Fesleğeni yaprak yaprak koparın.
  4. Lavaşların içine hazırladığınız sostan sürüp fesleğen ve kapari ekleyerek yuvarlayın ve bir kiraz domatesle birlikte kürdana geçirin. Tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayın. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Sos Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Pratik Yemek Tarifleri Atıştırmalık

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma