Salçalı Ekmek Kanepesi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm Farkındalık Derneği SAGEF, israfı önlemek için “Haftada bir öğün bayat ekmek yemeği yiyelim, israfa dur diyelim” sloganıyla bayat ekmeklerle yapılabilecek yüzlerce yemek tarifi hazırladı. 29 Eylül Uluslararası Gıda Kaybı ve İsrafı Farkındalık Günü’nde start alan kampanya kapsamında hazırlanan bayat ekmek yemekleri tarifleri sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanmaya başladı.

 SAGEF, bu hafta Salçalı Ekmek Kanepesi yemeğini öneriyor. İşte tarifi:

Salçalı Ekmek Kanepesi Tarifi İçin

Malzemeler

Salçalı Ekmek Kanepesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tarife başlamadan önce fırınınızı ısıtın. 
  2. Bayat ekmekleri bir parmak kalınlığında dilimleyin. 
  3. Bir kase içerisine yumurtaları kırın ve çırpın. 
  4. Salçayı yumurtalara ilave ederek çırpın. 
  5. Karışıma yağ ve süt ilave edin. 
  6. Peyniri ekleyin ve ekmeklerin üzerine karışımı sürün. 
  7. Üzerine baharatları serpin. 
  8. Ekmekleri fırın tepsisine dizin ve sıcak fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Ekmek Tarifleri Davet Yemekleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Atıştırmalık

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma