Patlıcanlı Bruschetta
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Patlıcanlı Bruschetta Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Patlıcanlı Bruschetta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Zeytinyağı ve ezdiğiniz sarımsağı bir kasede karıştırın. Arnavut biberini ilave edip bekletin.
  2. Patlıcanları alacalı soyun. Çeri domatesleri ikiye bölüp, küp doğradığınız patlıcanlar ile birlikte yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın.
  3. Üzerine çok az zeytinyağı gezdirip tuz serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar 40-45 dakika pişirin. 
  4. Arnavut biberini zeytinyağının içinden çıkartın. Sarımsaklı zeytinyağını kızarmış baget ekmeklerinin üzerine sürün.
  5. Fırından çıkan patlıcanları ve çeri domatesleri ekmeklerin üzerine yayın. İnci kıyılmış fesleğen yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
  6. Alternatif olarak nefis bruchetta tarifine de göz atın.

Tarif Kategorileri

Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Patlıcanlı Tarifler İtalyan Mutfağı Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma