Mantar Konservesi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Mantar Konservesi Tarifi İçin

Malzemeler

Mantar Konservesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Mantarları yıkayıp süzün. Orta boyda olanları ikiye bölerek limonlu suda 5-6 dakika haşlayın.
  2. Haşladığınız mantarları kavanozlara yerleştirin. Her kavanoza 2 çay kaşığı tuz ekleyip kavanozun üzerinde bir parmak boşluk kalacak şekilde üzerine sıcak su ilave edin.
  3. Bıçağı mantarla kavanozun kenarı arasına sokarak havasını alın. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
  4. Geniş bir tencerenin yarısını suyla doldurun. Kavanozların kapakları aşağıda kalacak şekilde tencereye yerleştirin ve 1 saat kaynatın.
  5. Kavanozların kapakları altta kalacak şekilde soğumaya bırakın. Serin bir yerde muhafaza edin.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Konserve Tarifleri Mantarlı Tarifler Turşu Tarifleri Farklı Sebze Yemekleri Pratik Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma