Limon Sıkacağında Mercimek Köftesi
Selin Hıdır
1196 Tarif       0 Takipçi
Limon Sıkacağında Mercimek Köftesi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Pratik ve şık sunumu ile dikkat çeken limon sıkacağında mercimek köftesi tarifi, geleneksel tatları modern dokunuşlarla buluşturuyor. Hem kolay hazırlanabilen hem de sofralarınızı renklendirecek bu limon sıkacağında mercimek köftesi tarifi, misafirlerinize farklı bir deneyim yaşatmak isteyenler için ideal bir seçenek. Evde uygulaması basit, lezzeti ise unutulmaz olan bu tarif, mercimek köftesine farklı bir şekil vererek sunumda fark yaratmak isteyenlerin favorisi olacak. Peki; limon sıkacağında mercimek köftesi nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri... 

Yeşil Mercimek Köftesi tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon limon sıkacağında mercimek köftesi tarifi kaç kaloridir?

Bir porsiyon limon sıkacağında mercimek köftesi tarifi 220 kaloridir.

Limon Sıkacağında Mercimek Köftesi Tarifi İçin

Malzemeler

Limon Sıkacağında Mercimek Köftesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Mercimeği yıkayıp sıcak suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  2. Ocaktan alıp içine bulguru ekleyin, karıştırın ve bulgurun şişmesi için üzerini kapatıp 15 dakika bekletin.
  3. Soğanı zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun, salçaları ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
  4. Bu karışımı mercimek ve bulgur karışımına ilave edin. Baharatlar, tuz, taze soğan ve maydanozu ekleyip yoğurun.
  5. Yarım limon suyunu ekleyip tekrar karıştırın.
  6. Hazırladığınız mercimek köftesi harcını çok sıkı olmayacak şekilde avucunuzda toparlayın.
  7. Limon sıkacağını temizleyin ve iç kısmına streç film sararak kullanabilirsiniz.
  8. Harcı limon sıkacağının içine yerleştirin ve hafifçe bastırarak çıkartın. Böylece limon dilimi şeklinde, çizgili ve estetik mercimek köfteleri elde edeceksiniz.
  9. Şekil verdiğiniz mercimek köftelerini marul yaprakları üzerinde servis tabağına dizin ve servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Mercimek köftelerini taze ve gevrek marul yaprakları üzerinde servis ederek hem renk hem de lezzet dengesi yaratabilirsiniz.
  • Servis tabağına birkaç taze limon dilimi ekleyerek, isteyenlerin üzerine ekstra limon sıkmasını sağlayabilirsiniz.
  • Yoğurtlu veya tahinli soslar, acılı ezme veya domates sosu ile zenginleştirilmiş sofralar harika olur.
  • Limon sıkacağıyla şekillendirdiğiniz köfteleri aralıklı dizip, üzerine ince kıyılmış taze yeşillikler (maydanoz, taze soğan) serpebilirsiniz.
  • Meze tabağı içinde farklı tatlarla birlikte sunarak şık ve pratik bir sunum yapabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Harcın çok yumuşak olmaması gerekir. Eğer cıvıksa, biraz daha bulgur ekleyip yoğurun. Çok sert de olmamalı, kolay şekil almalı.
  • Şekil verme aşamasında limon sıkacağını temiz ve tercihen streç filmle kaplanmış kullanmak, hem hijyen hem de köftelerin kolay çıkması için önemlidir.
  • Köfteyi limon sıkacağına yerleştirirken çok fazla bastırmamaya dikkat edin; köfteler çok sert olabilir ve şekli bozulabilir.
  • Şekillendirmeden önce harcı en az 30 dakika buzdolabında dinlendirmek, daha iyi şekil almasını sağlar.
  • Servis yapmadan önce köftelerin oda sıcaklığında biraz beklemesine izin verin; böylece tatları daha iyi hissedilir.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Atıştırmalık Çay Saati Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri Bakliyat Tarifleri

Benzer Tarifler

İspanyol Omleti Tortilla Tarifi
Tam Ölçülü: Kornişon Turşusu Tarifi
Ev Yapımı Beyti Sarma Tarifi
Kahvaltılık Çemen Tarifi
Lokanta Usulü Kırmızı Lahana Turşusu Tarifi
Soğanlı Patates Kavurması Tarifi