Limon Kaymağı
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Limon Kaymağı Tarifi İçin

Malzemeler

Limon Kaymağı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Limonları yıkayıp kabuğunu rendeleyin. Suyunu çıkarın. Limon suyu ve rendelenmiş limon kabuğunu tereyağı ve şekerle birlikte cam bir kaseye aktarın.
  2. Cam kaseyi içi su dolu daha büyük bir tencerenin içine oturtun. Kısık ateşte tereyağı eriyinceye kadar çırparak karıştırın.
  3. Yumurtaları ayrı bir kapta köpük köpük olana kadar çırpın ve limonlu karışıma (bu işlemi yaparken şekerli limon karışımını ocaktan tezgahın üzerine alın) ilave edin.
  4. Tencereyi tekrar ocağın üzerine alın. Kısık ateşte, yoğun bir kıvam elde edene kadar pişirmeye devam edin. Ocaktan alın.
  5. Sterilize edilmiş kavanoza aktarıp kapağını sıkıca kapatın. Buzdolabında saklayın.

    Limon Kaymağı Nerelerde Kullanılır?
  6. Sade cheesecake’in üzerinde lezzetli bir sos.
  7. Limonlu keke eklenecek nefis bir aroma.
  8. Çikolatalı keklerinizin yanında tamamlayıcı bir tat.

Tarif Kategorileri

Sos Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma