Kornişon Turşu
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kornişon Turşu Tarifi İçin

Malzemeler

Kornişon Turşu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Kornişonları iyice yıkayın. Kürdanla birkaç yerinden delin. Su, elma sirkesi, üzüm sirkesi ve tuzu bir kapta karıştırın. Cam kavanoza nohutları ve sarımsakları bütün olarak yerleştirin. Kornişonları ve küçük dallara ayrılmış dereotunu kavanoza ekleyin. Hazırladığınız sirkeli suyu kavanozun içine dökün. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp yaklaşık 15 gün boyunca serin ve kuru bir ortamda muhafaza edin. Afiyet olsun.

Dilerseniz, lahana turşusu tarifini de deneyebilirsiniz.

Püf noktası
Nohut taneleri mayalanmayı hızlandırıp turşunun daha lezzetli olmasını sağlar.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Turşu Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma