Kıyma Kavurma
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Her yemeğe eklenen kıymalı harcı, bu kez ana yemek olarak sunabileceğiniz şekilde hazırlamaya ne dersiniz? Biber, sarımsak ve baharatlarla hazırlanan kıyma kavurmayı, hem sade bir şekilde sunabilir, hem de lavaşa veya çanak sebzelere ekleyerek servis edebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, tadı damağınızda kalacak kıyma kavurma tarifi için detaylara geçebiliriz.

1 Porsiyon Kıyma Kavurma Kaç Kalori?

1 porsiyon kıyma kavurma yaklaşık 466 kalori değerindedir.

Daha fazlası için kıymalı yemeklere göz atın.

Kıyma Kavurma Tarifi İçin

Malzemeler

Kıyma Kavurma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Biberleri, soğanı, domatesi ve sarımsakları küçük küpler halinde doğrayalım.
  2. Zeytinyağını ve tereyağını ocağa alıp tamamen eriyene kadar bekleyelim.  
  3. Kızdırdığımız yağın içerisine kıymayı ekleyip kavurmaya başlayalım. Dilerseniz tahta kaşık yardımıyla ezerek pişirebilirsiniz.
  4. Kıymalar pişmeye başlayınca doğradığımız biberleri, soğanı ve sarımsağı ekleyelim. Bu aşamada üzerine biraz şeker gezdirebilirsiniz. Bir kapak yardımıyla üstünü kapatalım.  
  5. Soğan ve biber renkleri değişmeye başlayınca domatesi ilave edip bütün baharatları ekleyelim. Altı kısık bir şekilde kapağını kapatarak suyunu salmasını bekleyelim.
  6. Suyunu salıp, kıyma piştikten sonra ocaktan alalım. Tabağa alarak kıyma kavurmayı servis edelim. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Üzerine ince kıyılmış maydanoz ilave edip lezzetlendirebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Et Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri Ana Yemek Tarifleri Tencere Yemekleri

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Balık Biber Turşusu