Sulu domatesler, karamelize soğan ve sarımsakla buluşuyor; üzerine serpiştirilen kıtır ekmekle fırında nefis bir doku kazanıyor. Taze kekikle aromalanan bu sıcak domates yemeği, sade ama etkileyici bir yaz klasiğine dönüşüyor.
Tarifler ve yapım: Lezzet Mutfak Stüdyo
Yapım asistanı: Fehire Mısırlı
Fotoğraf: Melis Kayacık
Sarımsakların ve soğanların kabuklarını soyup doğrayın. Bir tavada zeytinyağını ısıtın, doğranmış soğan ve sarımsağı kısık ateşte yumuşayana kadar soteleyin. Bu sırada domatesleri yıkayıp kurulayın. Kiraz domatesleri ortadan ikiye kesin, diğer domatesleri iri parçalar halinde doğrayın. Domatesleri de tavaya ekleyin. Karışıma taze kekik yaprakları, toz şeker, ufalanmış ekmek içi, tuz ve karabiber ilave ederek birkaç dakika daha soteleyin. Hazırladığınız karışımı ısıya dayanıklı bir fırın kabına aktarın. Üzerine kalan ekmek içlerini serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra sıcak olarak servis edin.