Kırma Yeşil Zeytin
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kahvaltılar güne enerjik başlamanın en önemli öğünüdür. Simitler, peynirler, zeytinler kahvaltının vazgeçilmezidir. Bugüne kadar hazır olarak satın aldığınız zeytinleri bir kenara bırakın. Evde kendi zeytinlerinizi hazırlamak zor görünse de, aslında oldukça kolaydır. Bir de kendi elinizin lezzetini kattı mı tadından yenmez. Peki, evde kırma yeşil zeytin nasıl yapılır? Listede bulunan dört adet malzemeyi de hazırladıysanız, gelin evde kırma yeşil zeytin yapımına başlayalım.

Siz de kendi yemeklerinizi evde doğal yöntemlerle hazırlamak istiyorsanız, kolay ekmek ve ev yapımı beyaz peynir tarifini deneyebilirsiniz.

Kırma Yeşil Zeytin Tarifi İçin

Malzemeler

Kırma Yeşil Zeytin

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle ham zeytinleri kesme tahtasının üzerine alarak çekiç veya taş yardımıyla kırın.
  2. Kırdığınız zeytinleri su dolu bir kabın içerisine alarak kararmaması için bekletin.
  3. Tüm zeytinleri kırdıktan sonra, 2 kaşık tuz, su ve limon tuzunu cam kavanozun içerisine doldurun.
  4. Kavanozun içerisine kırdığınız zeytinleri de ekleyin ve üzerini geçecek şekilde su doldurun.
  5. Ardından kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
  6. Bu işlem 10 gün boyunca tekrar edilmelidir. Bu sayede zeytinlerin acı tadı daha kolay bir şekilde atılır.
  7. Zeytinler kıvama geldiğinde süzerek bir kaseye doldurun. Zeytinleri pul biber, kekik ve zeytinyağı ile tatlandırabilirsiniz. Afiyet olsun.

Kırma Yeşil Zeytin Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tarifte kullanacağınız zeytinlerin ham olmasına özen gösterin.
  2. Kırma işlemi, zeytin çekirdeklerini ayırmak ve zeytinlerin olgunlaşmasını sağlamak içindir.
  3. Zeytinlerin suyunu haftada bir kez değiştirirseniz, zeytinleriniz 1 ay içinde hazır olur.
  4. Daha hızlı olmasını istiyorsanız, 10 gün boyunca zeytinlerin suyunu değiştirin.

1 Porsiyon Kırma Yeşil Zeytin Kaç Kalori?

  1. Yeşil zeytinin bir adedi 5, bir porsiyonu ise yaklaşık 35 kaloridir. Tuz oranı yüksek olduğu için, tuz kısıtlaması olan kişilerin tuzsuz zeytin tercih etmeleri önerilir.

Tarif Kategorileri

Zeytinli Tarifler Ege Mutfağı Yemekleri Kahvaltılık Tarifler Pratik Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma