Kestane Marmeladı
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kestane Marmeladı Tarifi İçin

Malzemeler

Kestane Marmeladı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Kestaneleri yıkayıp ılık su dolu bir kaba doldurun. 2 saat bekletin. Tepelerini keskin bir bıçakla artı şeklinde kesin ve bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ekleyip ocağa alın. 30 dakika orta ateşte pişirin. Haşlanan kestanelerin kabuğunu soyup temizleyin. Başka bir tencereye bir bardak su, esmer şeker ve pekmezi aktarıp ocağa alın. Vanilya esansını ekleyin. Kısık ateşte kaynayana kadar pişirin. Su kaynadığında kestaneleri içine atın. Biraz kıvam almaya başlayınca malzemeyi blender’dan geçirin. Tamamen pürüzsüz olana kadar iyice ezin. Soğuyunca kavanoza doldurup kapağını sıkıca kapatın ve serin bir yerde saklayın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Diğer Tarifler Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma