Kaynar
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Lohusa şerbetinden biraz farklı bir tarif. Eskiden hem lohusa olanlara, hem de hasta olanlara şifa olarak hazırlanan kaynar, baharatlarla hazırlanan nefis bir tariftir. Malzemeleriniz hazırsa Adana usulü kaynar tarifine geçebiliriz.

Tükenmez içeceği ve kuşburnu şerbeti tarifine de göz atın.

Kaynar Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Kaynar

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Suyu tencereye aktarın. Şeker dışındaki tüm malzemeyi ilave edin. 20 dakika boyunca baharatlı suyu kaynatın. Daha sonra şekeri ekleyin.
  2. 10 dakika daha kaynatın. Büyük çay fincanlarına kaynarı aktarın. Üzerine ceviz ile Antep fıstığı içi serperek sıcak servis edin.

Tarif Kategorileri

Alkolsüz İçecekler İçecek Tarifleri Sıcak İçecekler Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma