Kayısı Bademli Kayısı Reçeli
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kayısı Bademli Kayısı Reçeli Tarifi İçin

Malzemeler

Kayısı Bademli Kayısı Reçeli

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Şekeri, tarçın çubuğunu ve suyu derin bir tencereye alin. Orta ateşte, şerbet kıvamına gelene kadar 15 dakika kadar kaynatın. Taze kayısıları yıkayıp süzdükten sonra enine ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkartın. Çekirdeklerinden 3 tanesini kırıp, içindeki bademleri reçelde kullanmak için ayırın. Tencerede kaynayan şerbetin içine kayısıları ve bademlerini atın. Orta- kısık ateşte 15 dakika pişirin. En son tereyağı ile limon tuzunu ilave edin. Eğer kayısıları pişirirken üzerinde köpük oluşuyorsa, delikli bir kepçe yardımı ile temizlemeyi ihmal etmeyin.
  2. Reçeli çukur bir tepsiye aktarın. Üzerini tülbentle örtüp, güneş gören bir ortamda kıvamı yoğunlaşana kadar birkaç gün bekletin. Reçeli temiz kavanozlara aktarın. Kapağını sıkıca kapatıp oda sıcaklığında muhafaza edin.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma