Helise
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Helise Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Helise

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Aşurelik buğdayı bir gece önceden ıslatın. Boyun kemiğini ortadan ikiye bölüp 9 bardak su ile yumuşayıncaya kadar pişirin. Kemik piştikten sonra üzerindeki etleri didikleyip soğumaya bırakın. Aşurelik buğdayı ve etleri bir tencereye alın. Üzerine kemiği pişirdiğiniz sudan 8 bardak kadar ekleyip aşurelik buğday taneleri iyice eriyene kadar pişirin. Pişen karışımı döverek iyice ezin. Tereyağını bir tavaya alarak eritin. Tuz ve karabiber ilave edip yemeğin üzerine gezdirin. Üzerine kırmızı pul biber serperek sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Et Tarifleri Meze Tarifleri Bakliyat Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma