Fırında Bal Kabağı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sofranıza sıcak ve lezzetli bir dokunuş katmaya hazır mısınız? İşte size kışın vazgeçilmezi, mis kokulu ve şahane bir tarif: Fırında Balkabağı! Bu kolay tarifle, balkabağını fırında pişirerek evinizi saran eşsiz bir aromayla karşılaşacaksınız.

Fırında Bal Kabağı Tarifi İçin

Malzemeler

Fırında Bal Kabağı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bal kabağı dilimlenir. 
  2. Kabukları soyulur. 
  3. Bir kapta zeytinyağı, tuz, karabiber ve taze biberiye karıştırılır. 
  4. Karışıma sarımsak ezilir. 
  5. Karışım balkabağına bulanır. 
  6. Yağlı kağıt üzerine serildikten sonra 180 derecede kızarana kadar pişirilir. Sıcak servis edilir. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Diyet Yemekleri Pratik Yemek Tarifleri Fırın Yemekleri Farklı Sebze Yemekleri

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma