Ev Yapımı Üzüm Sirkesi
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sirke, tariflerden sterilizasyona mutfak ve temizlikte sıklıkla kullanan, lezzetli fermente bir besindir. Dışarıdan hazır alabileceğiniz gibi evde kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Ev yapımı sirke daha uzun süre fermente olur. Sizler için ev yapımı sirke nasıl yapılır anlattık. Siz ve malzemeleriniz hazırsa tarifin ve yapım aşamalarının devamı aşağıda.

Ev Yapımı Üzüm Sirkesi Tarifi İçin

Malzemeler

Ev Yapımı Üzüm Sirkesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Üzümleri sıkıştırarak cam bir kavanoza yerleştirin. 
  2. Su, tuz ve hardal tohumunu ilave edip kapağını sıkıca kapatın. Karanlık ve serin bir yerde 1 ay bekletin. 
  3. Kullanacağınız zaman sirkenizi ince bir süzgeçten geçirerek cam bir şişeye aktarın.
  4. Oda sıcaklığında saklayabilirsiniz. 
  5. Afiyet olsun. 


Püf Noktası:

  1. Sıcak ortamda bekletmemeye özen gösterin. 
  2. Vaktinde süzün, sirkeyi sık sık kontrol edin. 

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Öğle Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma