Lavaşın içinde gizlenen baharatlı köfteler, sarımsaklı yoğurt ve salçalı tereyağı sosuyla buluşunca ortaya çıkan bu enfes lezzet, kebapçılarda yediğiniz kadar iddialı olabilir! Evde hazırlanmasına rağmen lokanta tadında bir sunum ve lezzet vadeden ev yapımı beyti sarma tarifi, şık sofraların gözdesi olmaya aday. Kıyma harcının doğru kıvamı, lavaşın yumuşak dokusu ve nefis sosuyla öne çıkan bu ev yapımı beyti sarma tarifi, misafirlerinize gönül rahatlığıyla sunabileceğiniz, gösterişli ama ulaşılabilir bir kebap alternatifi sunuyor. Peki; ev yapımı beyti sarma nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...
Beyti Kebabı tarifine göz atabilirsiniz.
Bir porsiyon ev yapımı beyti sarma kaç kaloridir?
Bir porsiyon ev yapımı beyti sarma 550 kaloridir.
Sarma ve sos için:
Üzeri için:
Kıyma Alternatifleri:
Lavaş Alternatifleri:
Baharat Alternatifleri:
Salçalı Sos Alternatifleri:
Yoğurtlu Sos Alternatifleri:
Üzeri İçin Alternatif Dokunuşlar: