Etli Fajita Dürüm Tarifi
Selin Hıdır
1196 Tarif       0 Takipçi
Etli Fajita Dürüm Tarifi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Meksika mutfağının en lezzetli temsilcilerinden biri olan etli fajita dürüm tarifi, baharatlı etin renkli sebzelerle buluştuğu nefis bir alternatif sunuyor. Yumuşacık tortilla ekmeği içinde sunulan etli fajita dürüm tarifi; ister öğle yemeğinde, ister akşam keyfinde sofranıza lezzet ve enerji katmak için birebir. Bol aromalı, sulu ve doyurucu bir lezzet arayanlar için harika bir seçenek! Peki; etli fajita dürüm nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Air Fryer'da Fajita tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon etli fajita dürüm kaç kaloridir?

Bir porsiyon etli fajita dürüm 450 kaloridir.

Etli Fajita Dürüm Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Et için:

Sebzeler:

Dürüm için:

Etli Fajita Dürüm Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Et şeritlerini bir kapta zeytinyağı, limon suyu, baharatlar ve sarımsakla karıştırıp 20–30 dakika marine edin.
  2. Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Biberleri ve soğanı tuzla birlikte 5–6 dakika yüksek ateşte soteleyin.
  3. Ayrı bir tavada marine edilmiş etleri suyunu salmadan, yüksek ateşte 6–7 dakika pişirin.
  4. Dürüm ekmeklerini tavada ya da mikrodalgada hafifçe ısıtın.
  5. Tortillaların ortasına önce sotelenmiş sebzeleri, ardından sıcak etleri ekleyin. Üzerine kaşar peyniri serpin. Dilerseniz yoğurt, avokado veya salsa ekleyin.
  6. İkiye katlayabilir ya da sararak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Etli fajita dürümü; avokadolu guacamole, ekşi kremalı sos, acılı salsa, lime dilimleri veya sade yoğurtla birlikte servis edebilirsiniz. Yanında bir tabak meksi̇ka usulü pilav ya da nachos da çok yakışır.
  • Dürümü ortadan ikiye kesip, içi görünecek şekilde sunarsanız daha iştah açıcı görünür. Yanına birkaç tane lime (yeşil limon) ve taze kişniş yaprağıyla görseli zenginleştirebilirsiniz.
  • Masaya 2-3 çeşit sos (acılı salsa, yoğurtlu nane sosu, ballı hardal vb.) küçük kaselerde koyarak kişiselleştirilebilir bir servis oluşturabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Bonfile veya kontrfile gibi yumuşak etler tercih edin. Eti çok ince kesmek ve yüksek ateşte kısa sürede pişirmek önemlidir; aksi takdirde sertleşir.
  • Biber ve soğanları canlı ve hafif diri bırakmak, yemeğin fajita karakterini korur. Çok yumuşayana kadar pişirmeyin.
  • Eti en az 20 dakika marine edin ama vaktiniz varsa 1-2 saat buzdolabında bekletmek aromayı derinleştirir.
  • Tortillaları ıslak bir bez arasında ya da tavada çok kısa süre ısıtarak yumuşak kalmasını sağlayın. Kuruyan tortilla dürüm sararken çatlayabilir.
  • Sıcak etlerin üzerine serpiştirilen kaşar ya da cheddar peyniri hem lezzeti hem de yapışkanlığı artırır. Fırında hafifçe ısıtarak da peyniri eritebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Meksika Mutfağı & Meksika Yemekleri Kırmızı Et Yemekleri Farklı Et Yemekleri Et Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri Atıştırmalık Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

İspanyol Omleti Tortilla Tarifi
Tam Ölçülü: Kornişon Turşusu Tarifi
Ev Yapımı Beyti Sarma Tarifi
Kahvaltılık Çemen Tarifi
Lokanta Usulü Kırmızı Lahana Turşusu Tarifi
Soğanlı Patates Kavurması Tarifi