Ekmek Üstü Pazılı Tavuk Tirit
Ekmek üstü pazılı tavuk tirit
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Samsun yöresiyle özdeşleşen tirit, tavuk, kuzu, kaz, ördek veya koyun etiyle hazırlanabilir. Kızarmış ekmek dilimleri ile hazırlanan tirit, Ramazan ayının favorilerinden biridir. Malzemeler hazırsa, Sevgili Zeynep Dinç’den Ramazan özel ekmek üstü pazılı tavuk tirit tarifini sizlere sunuyoruz.

Ekmek Üstü Pazılı Tavuk Tirit Tarifi İçin

Malzemeler

Ekmek Üstü Pazılı Tavuk Tirit

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Haşlanmış ve didiklenmiş tavuğu bir tutam tuz, karabiber ve zeytinyağı ile tavada kısık ateşte kızartın.
  2. Kızarmış ekmeklerin üzerine pazı ve yoğurdu koyun tavuğu pay edin. Nar ve taze kekik ile süsleyerek servis edin.

Tarif Kategorileri

Ekmek Tarifleri Tavuk Yemekleri Pratik Yemek Tarifleri Pratik Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Mercimek Köftesi Tarifi
Yeşil Börülce Turşusu Tarifi
Soslu Mantar Sote Tarifi
Sarımsaklı Mor Lahana Turşusu Tarifi
Top Biber Turşusu Tarifi
Ev Yapımı Konserve Garnitür Tarifi